top of page
Architecture  Landscape Design  I 
Master Planning   Urban Design  I
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

admin@ulds.in      

+91 - 9718724995 

or  9718284172

Chanung School, Manipur I

 

Built up Area: 2000 sq.m / 21527.82 sq.ft

UNACCO School Chanung is envisioned to be a marvel of a school spread across 150 acres, making it the largest sports residential school complex in India. The school site is situated between the foot of two hills on either sides.

The design of the school academic building had to be resilient with the challenging context such as soil bearing capacity, earthquake zone 5, etc. On completion, the building will serve 750 students with state-of-the-art amenities like a library, computer lab, music rooms, etc.

We have retained the catchment areas and water bodies and have redeveloped them. We have also left the natural terrain intact.

The UNACCO School could be segregated in to three distinct parts

 

  • Sports stadiums - private

  • Residential school - private

  • Hockey park - public

 

We have made the entire school campus vehicle free and completely pedestrian oriented. Vehicles are restricted to periphery of the campus.

There is a huge vegetative buffer between the external road and the internal road to create privacy for the campus.

There is a controlled passage which is at the shortest possible distance that goes through the school campus to access the cricket and football field , the access to this passage is controlled.

Once you cross the entrance gate, the admin building is the first interaction point. The academic building and the assembly ground is behind the admin building. The academic building is centrally located with the boys and the girls hostel at the far ends of either side of the academic building.

The boys and girls are located at the far ends to create separation of living spaces for the boys and girls and provide privacy to both.

Each of the hostels have two separate basketball courts, a tennis court and their own dining areas.

The courts are directly in front of the hostel buildings so that the court activities are visible to the residents of the hostel.

The girls hostel have a clear view of the hills, such is the positioning of the girls hostel.

All the facilities like infirmary, swimming pool and multi purpose hall are located centrally as well for easy access from girls and boys hostel, the multipurpose hall and the swimming pool complex block the direct view of the girls and boys hostel respectively from the entry point, this was done as per the client’s request.

All the sports facilities are to international standards.

The road running around the campus has restricted access and there are secondary gates. The staff quarters are placed near the secondary gates on either sides and provide a sense of security as any outsider if they have wandered into the campus will first encounter the staff quarters much before they could even reach the boys or girls hostels.

The Hockey park is open to public and it consists of a kids’ play area and retained and redeveloped water body. There are watch towers in the south east corner of the park for public to view the beautiful landscape all around.

The design of the school academic building had to resilient with the challenging context such as soil bearing capacity, earthquake zone 5, etc. On completion, the building will serve 750 students with state-of-the-art amenities like a library, computer lab, music rooms, etc. 

 

 

 

Chanung Boys Hostel, Manipur I

 

Built up: 1100sq.m / 11840.3 sq.ft

​​

This hostel block has been designed with a capacity of 450 boys. Each room extends to a balcony overlooking the play courts in front. The hostel interacts with playfields with many layers of transitional spaces, creating an active and dynamic interface.

Chanung Girls Hostel, Manipur I

 

Built up: 1000sq.m / 10763.9 sq.ft

​​

This hostel block has been designed with a capacity of 350 girls. Each room extends to a balcony overlooking the play courts in front. The hostel interacts with playfields with many layers of transitional spaces, creating an active and dynamic interface.

bottom of page